Război în Ucraina

Zelenski a reacționat la o petiţie online pentru redenumirea Rusiei în „Moscovia”

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a răspuns unei petiții care propune redenumirea Rusiei în „Moscovia”. Autorul petiției mai propune înlocuirea termenilor „rus” în „moscovit”, iar „Federația Rusă” în „Federația Moscovei”, transmite sursa

Autorul petiției a menționat că „numele istoric al Rusiei este Moscovia”.

„Acest nume a fost utilizat în Europa și în unele limbi asiatice. Pe multe hărți istorice în secolele XVI-XIX, care au fost realizate în Europa înainte și după redenumirea regatului moscovit în Imperiul rus, la fel apare acest nume”, a comunicat autorul petiției, adăugând că „Rusia există doar de 301 ani” – din 22 octombrie 1721.

În răspunsul său, Zelenski a menționat că „problema ridicată în petiție necesită un studiu atent atât în contextul istoric și cultural, cât și luând în considerare posibilele consecințe juridice internaționale”, relatează Ukrainskaea Pravda.

Zelenski a mai declarat că s-a adresat premierul Ucrainei cu solicitarea de a analiza subiectul cu instituțiile științifice.

La declarațiile lui Zelenski a reacționat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova. Aceasta a spus că solicitarea lui Zelenski către premierul ucrainean „de a studia posibilitatea redenumirii Rusiei este o altă dovadă a încercării de a crea „anti-Rusia” din Ucraina”.

Anterior, ambasadorul ucrainean la ONU Serghei Kislița declara că Ucraina poate adopta o lege, conform căreia va numi Rusia „Moscovia”.

#Zelenski #Moscovia #petiţie

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button