Război în Ucraina

Zelenski a spus că Ucraina nu a primit încă permisiunea de a folosi arme occidentale pentru a lovi Rusia

Ucraina încearcă să convingă Statele Unite să le permită să lanseze lovituri cu arme americane adânc în teritoriul Rusiei, dar nu a primit încă permisiunea corespunzătoare. De aceasta vor depinde decizii similare ale partenerilor europeni ai Kievului. Vladimir Zelensky a vorbit despre acest lucru într-un interviu pentru CNN.

„Toată lumea se uită la deciziile Statelor Unite. Toată lumea așteaptă astfel de decizii. După aceasta, se iau decizii. Asta este adevărat. Și așa am vrut cu adevărat să folosim aceste arme și să atacăm pur și simplu bazele militare cu aceste avioane, și nu infrastructura civilă”, a spus președintele Ucrainei.

El a subliniat că Kievul are nevoie în primul rând de capacitatea de a ataca bazele aeriene rusești, care sunt folosite pentru a bombarda teritoriul ucrainean.

„Aceste avioane cu reacție, de acolo folosesc nu doar rachete, ci lansează patru mii de bombe ghidate în fiecare lună, doar în estul teritoriului nostru, patru mii de bombe. Și aceste bombe și rachete au lovit populația civilă ucraineană, școlile și sectorul energetic. Întreaga noastră infrastructură energetică este distrusă în proporție de 80%. Aceste bombe dirijate”, a subliniat președintele Ucrainei.

În plus, Zelenski s-a plâns de deficitul de arme și de livrarea lentă a ajutorului militar din partea partenerilor occidentali. Potrivit acestuia, în ritmul actual, Forțele Armate ale Ucrainei nu pot echipa nici măcar patru din cele 14 brigăzi care trebuie pregătite pentru front.

#Zelenski #permisiune #arme #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button