Război în Ucraina

Zelenski cere accelerarea livrărilor de arme

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut „o accelerare notabilă” a livrărilor americane de arme, spunându-i secretarului de stat al SUA Antony Blinken, cu care s-a întâlnit marţi la Kiev, că în prezent trece prea mult timp între anunţarea pachetelor de ajutor şi apariţia efectivă a armelor pe linia frontului, scrie sursa.

Într-o nouă pledoarie pentru a obţine sisteme antiaeriene Patriot, Zelenski a spus, în discursul video de marţi seară, că dacă Ucraina avea două astfel de sisteme de apărare antiaeriană în regiunea Harkov, situaţia de pe front ar fi fost în prezent cu totul alta, notează News.ro.

Rusia a efectuat marţi o serie de lovituri aeriene asupra unor zone rezidenţiale din oraşul Harkov, din nord-estul Ucrainei, al doilea ca mărime al ţării, cel puţin 20 de persoane fiind rănite, potrivit autorităţilor locale. Oleh Sîniehubov, guvernatorul regional, a precizat că Rusia a lovit zone rezidenţiale din oraşul Harkov de şapte ori pe parcursul zilei de marți, relatează Reuters. Unul dintre locurile lovite a fost un bloc de 20 de etaje din centrul oraşului, au declarat serviciile de urgenţă. Într-un alt loc, cel puţin 15 garaje din apropierea unui bloc de locuinţe au luat foc după ce au fost lovite de bombele ghidate, au adăugat procurorii.

#Rusia #Ucraina #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button