Război în Ucraina

Zelenski: Dacă rușii atacă Mariupolul, negocierile se vor încheia

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a declarat în cadrul unui interviu că, distrugerea apărării din Mariupol de către trupele ruse va însemna încetarea tuturor negocierilor.

Ba mai mult, acesta a avertizat că situația din Mariupol este dezastruoasă, civilii nu pot fi evacuați, iar criza umanitară se intensifică, transmite sursa.

Zelenski a declarat că se desfășoară negocieri pentru a ajuta apărătorii ucraineni din Mariupol, dar rușii le-au pus condiția să se predea.

„Situația în Mariupol este foarte grea. Armata noastră este blocată, răniții sunt blocați. Este o criză umanitară, oamenii stau fără mâncare, fără apă și fără medicamente. Cu toate acestea băieții se apără, un mulțumesc nu este suficient. Am încercat să deschidem coridoare umanitare să luăm răniții, femeile și copii, dar Rusia a refuzat”, a declarat Zelenski, potrivit Unian.

De cealaltă parte, șeful Republicii autoproclamate Donețk, Denis Pușilin, amenință luptătorii ucraineni care rămân la Mariupol și refuză să se predea că vor fi eliminați, relatează BBC.

Ba mai mult, acesta susține că soldații ruși sunt aproape de capturarea orașului Mariupol.

#Ucraina #război #Zelenski

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button