Război în Ucraina

Zelenski: „Ucraina are nevoie de ajutorul aliaților săi pentru a respinge amenințările din aer, la fel ca Israelul”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat duminică atacul cu drone și rachete al Iranului asupra Israelului și a declarat că țara sa are nevoie de ajutorul aliaților săi pentru a respinge amenințările din aer, la fel ca Israelul, scrie sursa.

Zelenski a făcut din nou apel la Congresul SUA să aprobe un pachet de ajutor vital care este blocat de luni de zile de dispute politice. 

Forțele ucrainene se confruntă cu noi atacuri din partea trupelor rusești în est și cu atacuri zilnice asupra orașelor și infrastructurii din partea rachetelor și a dronelor rusești.

„Acțiunile Iranului amenință întreaga regiune și întreaga lume, la fel cum acțiunile Rusiei amenință un conflict mai mare, iar colaborarea evidentă dintre cele două regimuri în răspândirea terorii trebuie să se confrunte cu un răspuns hotărât și unitar din partea lumii”, a spus Zelenski.

Vorbind mai târziu în discursul său video de noapte, președintele a declarat că lumea a văzut că „Israelul nu a fost singur în apărarea sa – amenințările din cer au fost distruse și de aliații săi.

„Iar când Ucraina spune că aliații nu pot închide ochii în fața rachetelor și a dronelor rusești, înseamnă că este necesar să acționăm și să acționăm cu fermitate”, a spus el, scrie Reuters.

#Ucraina #Israel #apărare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button