InternaţionalRăzboi în Ucraina

Zelensky din SUA sa întâlnit cu reprezentanți ai industriei americane de apărare

Printre seria de întâlniri dintre președintele ucrainean Vladimir Zelensky în marja summitului NATO de la Washington s-a numărat și comunicarea cu reprezentanții industriei americane de apărare.

După cum transmite European Pravda, el a anunțat acest lucru în Telegram său oficial, iar detalii sunt oferite și într-un mesaj de la serviciul de presă al Oficiului Prezidențial.

Întâlnirea lui Zelensky cu reprezentanții companiilor americane de apărare a avut loc la Ambasada Ucrainei în Statele Unite.

„Am discutat despre perspectivele producției comune de apărare, în primul rând muniție, sisteme de apărare aeriană, arme, vehicule blindate și drone, furnizarea de reparații și întreținere a echipamentelor militare”, a menționat el, adăugând recunoștință pentru cooperare și asistență Ucrainei.

Președintele a invitat companiile americane de apărare să lucreze pe piața ucraineană și să coopereze cu întreprinderile ucrainene.

În prezența lui Zelensky, JSC Ukroboronprom și compania americană Northrop Grumman au semnat un acord pentru a crea o nouă producție de muniție de calibru mediu în conformitate cu standardele NATO.

După cum știți, în marginea summitului NATO, la care sunt prezenți lideri a zeci de țări, au avut loc o serie întreagă de întâlniri bilaterale, inclusiv prima întâlnire a lui Zelensky cu noul prim-ministru britanic Keir Starmer.

Zelensky sa întâlnit și cu președintele Camerei Reprezentanților SUA, Mike Johnson, și cu alți membri ai Congresului.

#Zelensky #SUA #arme

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button