EconomieRăzboi în Ucraina

Rusia urmează scopul de a genera o foamete la nivel mondial

Invazia Rusiei a demonstrat încă o dată că consecințele unui război, chiar și în prezent, sunt mult mai ample decât ar putea părea la prima vedere și se extind și dincolo de câmpul de lupte. În acest context, este important să înțelegem că Ucraina nu este decât o primă țintă a ambițiilor sănătoase a lui Putin – acesta dorește să pună în genunchi întreaga societate mondială.

Ucraina – un important exportator de grâu

Unul dintre obiectivele inumane ale rușilor, în acest context, este reprezentat prin determinarea Federației Ruse de a provoca o foamete la nivel mondial. Războiul din Ucraina deja a reușit să agraveze criza alimentară în multe țări din Africa și Orientul Mijlociu, Rusia fiind determinată să scaleze în continuare această criză, transformând-o în foamete. Este important să înțelegem că Ucraina și Rusia asigură aproximativ 30% din necesarul mondial de grâu. De ani de zile, Rusia și Ucraina s-au clasat printre cei mai mari exportatori de grâu, porumb, rapiță, semințe de floarea soarelui și ulei de floarea soarelui.

Agresiunea rusească a redus volumul de grâu semănat în Ucraina

Și dacă în cazul Rusiei decizia de a reduce exportul de grâu a fost una liberă, incapacitatea Ucrainei de a cultiva și exporta grâu este una determinată de rezultate agresiunii rusești. În condițiile de război, agricultura ucraineană s-a prăbușit într-un mod firesc, mai ales în nordul țării. Din cauza acțiunilor militare, care din primele zile vizează nu doar infrastructura militară, dar și cea civilă și economică, fermierii ucraineni pur și simplu nu au putut ajunge la câmpurile proprii, pentru a le cultiva. La fel, a existat și continuă să existe o lipsă de îngrășăminte și combustibil, iar muncitorii agricoli fie fug în alte părți ale țării, fie sunt recrutați în armată. În acest context, volumul de grâu cultivat în Ucraina s-a redus considerabil.

Federația Rusă nu permite nici exportarea grâului deja recoltat

Acțiunile inumane ale ocupanților ruși nu se reduc doar la limitarea posibilității de a prelucra pământurile. Prin blocarea porturilor, distrugerea depozitelor și a altor acțiuni ilegale, Kremlinul reduce semnificativ exportul de grâu ucrainean deja recoltat. Acest lucru, într-un mod firesc, deja a cauzat o creștere semnificativă a prețurilor la produsele alimentare chiar și în țările cu un curs pronunțat de dezvoltare. În cazul în care lucrurile vor continua la fel, societatea mondială se va pomeni într-o criză alimentară de amploare.

Interesul Federației Ruse în scalarea foametei este unul evident – de a obține încă o pârghie de influență asupra societății mondiale. Se pare că Moscova este gata să recurgă și la cele mai inumane strategii, doar pentru a evita încă o înfrângere rușinoasă. În același timp, Kremlinul nu încetează să acuze Occidentul de generarea acestei crize alimentare, deși cu ochiul liber se poate observa, cine anume aplică toate acțiunile posibile și imposibile, pentru a transforma războiul din Ucraina într-o foamete de amploare mondială.

#Rusia #export #criza_alimentara

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button