Necategorizat

187 mln de metri cubi, stocați de Energocom. Spînu: „Acest gaz este suficient pentru aproximativ o lună și trei săptămâni”

Andrei Spînu susține că R. Moldova, pas cu pas, își câștigă independența energetică. În această săptămână, SA Energocom a mai achiziționat și stocat 30 mln de metri cubi de gaz. Spînu a precizat într-o postare pe Telegram că în total avem 187 mln de metri cubi stocați. Acest gaz este suficient pentru aproximativ 1 lună și 3 săptămâni de iarnă, transmite sursa.

Totodată, acesta a mai precizat că vor continua să crească rezervele și în săptămânele următoare.

„Suntem interconectați cu piața electrică din România. Deja de 3 săptămâni asigurăm țara cu electricitatea de pe bursa română OPCOM. Energocom lucrează pentru a putea accesa și alte piețe, precum Bulgaria. Acest lucru este posibil după ce ne-am sincronizat cu ENTSO-E și de la 1 iunie 2022 am introdus regulile de piața”, a scris Andrei Spînu.

Termoelectrica S.A. continuă să își crească rezervele de păcură: „Peste 99% din consumatori sunt deja conectați la încălzire”.

Agenția Rezerve Materiale a completat rezerva strategică de cărbune în proporție de 100%. Spînu susține că este pentru prima dată după mulți ani când se întâmplă acest lucru.

„La final, vreau să le mulțumesc în mod special colegilor de la Moldelectrica. În această săptămână, după bombardamentul Rusiei împotriva Ucrainei am avut deconectări masive de energie electrică. Într-o oră, echipa de la Moldelectrica a reconectat toată țara la electricitate.

Oameni buni, continuăm să economisim și să fim solidari”, a conchis Andrei Spînu.

#gaz #criză #Spânu

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button