Societate

200 de mii de doze de vaccin antigripal au fost aduse în Republica Moldova

Republica Moldova a primit un lot de 200.000 de doze de vaccin antigripal. Acestea au fost procurate din banii  Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Vaccinul respectă recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății și protejează împotriva gripei sezoniere provocate de virusurile A(H1N1), A(H3N2) și B, transmite sursa

Cele 200.00 de doze de vaccin au fost stocate la Depozitul Național de Vaccinuri din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Acesta urmează să fie distribuit centrelor teritoriale de sănătate publică, apoi livrat instituțiilor medicale din țară pentru imunizarea persoanelor care fac parte din grupurile cu risc crescut de îmbolnăvire, conform planului național de imunizare.

Specialiștii reiterează că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de a preveni îmbolnăvirile. Beneficiile includ reducerea complicațiilor severe, scăderea numărului de cazuri de gripă, a vizitelor la medici și a zilelor de muncă sau studiu pierdute. În plus, vaccinarea previne complicațiile, spitalizările și decesele cauzate de gripă.

Ministerul Sănătății recomandă imunizarea simultană împotriva gripei și COVID-19 pentru a asigura protecția pe durata sezonului rece.

#gripă #vaccin #Moldova #doze

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button