Război în Ucraina

4 aprilie – declarată zi de doliu național în Moldova, în memoria victimelor din din orașul Bucea, Ucraina

„Moldova condamnă cu fermitate aceste crime împotriva umanității și războiul ilegal declanșat de Federația Rusă”. Este mesajul publicat de președinta țării, Maia Sandu, urmare a multiplelor omoruri din orașul Bucea. Zeci de localnici și-au pierdut viața și au rămas să zacă pe străzi în urma invaziei trupelor militare rusești. Cele întâmplate au fost condamnate și de Ministerul Afacerilor Interne și Integrării Europene. Ziua de 4 aprilie e declarată zi de doliu național.

„Suntem șocați, alături de o lume întreagă, de masacrul din orașul Bucea de lângă Kyiv. Moldova condamnă cu fermitate aceste crime împotriva umanității, la fel cum condamnă acest război ilegal și neprovocat, declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei”, spune președinta țării, Maia Sandu, conform sursei.

Un mesaj similar au publicat și reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene:

 „Suntem profund îngroziți de imaginile civililor uciși în orașul Bucea, Ucraina. Republica Moldova condamnă cu fermitate masacrul asupra civililor iar cei responsabili trebuie trași la răspundere. Transmitem sincere condoleanțe familiilor victimelor și poporului ucrainean”, notează reprezentanții instituției.

În memoria celor care și-au pierdut viața în cele 39 de zile de război, ziua de 4 aprilie este declarată zi de doliu național în R. Moldova.

Amintim că la 3 aprilie în spațiul public au apărut imagini înfiorătoare de pe străzile din orașul Bucea, aflat la nord-vest de Kiev. Zeci de persoane, din rândul populației pașnice, zac decedate la pământ fiind cu mâinile legate. Fotografiile au fost postate de Reuters și UNIAN.La fel, unele imagini sunt publicate pe Twitter de către consilierul biroului președintelui Ucrainei Mihail Podoliak. Potrivit acestuia, oamenii ar fi fost omorâți de armata rusă. 

#Rusia #Ucraina #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button