Societate

450 de salvatori și pompieri pregătiți pentru noaptea de Crăciun

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) atenționează populația privind respectarea regulilor de siguranță în perioada sărbătorilor de Crăciun pe stil vechi.

Totodată, în noaptea de Crăciun vor activa 450 de angajați IGSU cu 150 unități de tehnică, transmite sursa.

În context, IGSU vine cu recomandări și atenționări în adresa responsabililor lăcașelor de cult pentru ca regulile antiincendiare să fie respectate. 

Totodată, pompierii atenționează oamenii cu privire la exploatarea sobelor și coșurilor de evacuare a fumului, amenajarea unor locuri speciale pentru lumânări, dar și prudență maximă la utilizarea focului deschis. 

Lăcașele de cult trebuie să fie dotate cu mijloace primare de stingere, iar căile de acces pentru autospecialele de intervenție să fie menținute libere. 

Pentru a preveni incendiile se interzice suprasolicitarea circuitelor electrice prin conectarea mai multor consumatori decât cei prevăzuți pentru instalația respectivă, iar în locuri vizibile trebuie să fie afișate scheme de evacuare a persoanelor în caz de situații de risc cu indicarea inscripției “În caz de urgență apelați 112”. 

Potrivit informației IGSU, angajații instituției urmează să ajungă cu recomandări în 1.492 lăcașe de cult din țară.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button