Război în Ucraina

50 de „berete albastre”, soldații de elită ai Rusiei, uciși de parașutiștii ucraineni într-o bătălie de 14 ore

„Inamicul nu a trecut!”, e mesajul pe care Serviciul de Relații Publice al Brigăzii aeropurtată de asalt 80 a Forțelor Armate ucrainene l-a postat pe pagina de Facebook, după o bătălie de 14 ore cu trupele de elită ale armatei Ruse, celebrele „berete albastre” din Regimentul de Gardă din cadrul Diviziei 76 a armatei ruse, notează sursa.

Informația a fost confirmată și de șeful OVA din Lvov, Maksim Kozițki, într-o postare pe rețelele de socializare în care spune că bătălia a durat aproape 14 ore, într-un oraș nedenumit decât cu inițiala, B.

„Unitățile Brigăzii 80 Separate de Asalt a Forțelor Armate ucrainene continuă să provoace pierderi ocupanților ruși, în direcția estică. Și deși acest război este mai degrabă un duel de artilerie cu țevi de calibru mare, totuși, destul de des, există contacte puternice, lupte cu arma, în care parașutiștii noștri distrug cu succes personalul și echipamentul agresorilor ruși. 

Recent, în timpul încercării invadatorilor de a tăia o rută importantă din punct de vedere strategic în estul Ucrainei, parașutiștii Brigăzii 80 au zădărnicit planurile inamicului și nu i-au permis să dezvolte o ofensivă. Această bătălie, în apropierea orașului B., a început în a doua noapte, când un grup de sabotaj și recunoaștere inamic s-a apropiat de pozițiile parașutiștilor. 

Băieții noștri au observat sabotorii și i-au forțat să se retragă. Dar rușii nu s-au mai liniștit și, puțin mai târziu, infanteria lor, întărită cu vehicule blindate, a trecut la atac. Parașutiștii din Lvov le-au organizat o «primire caldă». În timpul bătăliei, care a durat până la ora 14, soldații Forțelor Armate ale Ucrainei au incendiat BMD-ul rusesc cu un lansator de grenade NLAW și, în total, au ucis aproximativ 50 de membri ai celui de-al 104-lea regiment de asalt aerian «Gardă» din Divizia 76 de infanterie a diviziei de asalt aerian Pskov, care este considerată elită în forțele armate ruse.

Această «elită în dungi» s-a retras, lăsând cadavrele morților lor în pădure. 

Deși acea bătălie a fost câștigată, pentru băieții cu leul înaripat pe ecuson a fost greu. Locotenentul senior Oleksandr Chavdar și soldatul senior Oleh Dubici, care, în timpul luptei, au fost răniți de schije, au refuzat să fie evacuați într-o unitate medicală și au continuat să tragă până când inamicul s-a retras”.

#soldați_uciși #Ucraina #război #parașutiștii_ucraineni

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button