Economie

Suedia trimite 44 de milioane de euro către sistemul energetic și încălzirea din Ucraina

Guvernul suedez a decis joi, 5 septembrie, să aloce încă 500 de milioane de coroane suedeze (aproape 44 de milioane de euro) pentru a sprijini furnizarea de căldură și energie în Ucraina.

Acest lucru se precizează într-un comunicat de presă al guvernului suedez, după cum relatează European Pravda.

Fondurile alocate de Suedia vor finanța instalarea a două turbine cu gaz pentru a produce energie electrică. Instalațiile de producție vor fi protejate astfel încât să minimizeze consecințele distructive ale atacurilor rusești.

Acest proiect va fi implementat de Agenția Suedeză pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare împreună cu partea ucraineană și instituțiile financiare internaționale. Instalația este planificată să fie operațională în 2025.

Potrivit ministrului suedez al Dezvoltării Internaționale, Cooperării și Comerțului Exterior, Johan Forssell, contribuția va contribui la furnizarea de energie electrică a 185 de mii de ucraineni și „va ajuta la sprijinirea activității vitale a societății, economiei și afacerilor ucrainene”.

„Acest lucru este crucial pentru stabilitatea Ucrainei”, a subliniat ministrul.

La începutul anului, a devenit cunoscut faptul că guvernul suedez a alocat 26,4 milioane de euro pentru a sprijini proiecte de eficiență energetică în Ucraina.

Uniunea Europeană a asigurat anterior că cooperează cu Ucraina pentru a o ajuta să-și restabilize infrastructura energetică.

#Suedia #Ucraina #încălzire

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button