Societate

Peste 20 de trasee din Moldova – inundate; 30 de persoane, inclusiv 3 copii, evacuate. Consecințele ploilor abundente 

30 de persoane, printre care 3 copii, au fost evacuate din calea revărsărilor. 31 de drumuri publice naționale au fost afectate, alte 21 de trasee – inundate. În 67 de situații a fost nevoie de a defrișa arbori, în 110 cazuri s-a pompat apa din subsoluri și gospodării. Datele au fost comunicate, în dimineața zilei de 15 septembrie, de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din cadrul MAI. Potrivit instituției, 2 459 angajați MAI au fost mobilizați pentru a interveni în teritoriu. 

Inspectoratul a raportat că, în ultimele 24 de ore, angajații subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au intervenit în peste 300 de situații pentru a lichida consecințele ploilor. „Salvatorii, pompierii, polițiștii și carabinierii au efectuat lucrări de deblocare a traseelor, defrișarea arborilor căzuți, evacuarea persoanelor dar și pomparea apelor din gospodăriile oamenilor”, au comunicat reprezentanții Inspectoratului. Au fost mobilizați 2 459 angajați MAI cu 432 unități de tehnică.

Pompierii au intervenit în 110 cazuri de pompare a apei din subsoluri și gospodării, dar și în 67 de situații unde a fost nevoie de a defrișa arborii doborâți de vânt.

„În urma intemperiilor au fost afectate 31 de drumuri publice naționale, iar 21 de trasee au fost inundate. Pentru a preveni riscul inundațiilor în localitățile Sărata Nouă și Seliște din raionul Leova, la barajele lacurilor se întreprind acțiuni de pompare de capacitate înaltă. În localitatea Porumbești, raionul Leova, autoritățile în comun cu subdiviziunile MAI au construit două diguri de protecție cu o lungime de peste 20 de metri fiecare, iar în localitatea Dudnic a fost fortificat un dig în zona predispusă la inundații”, au declarat reprezentanții Inspectoratului.

Potrivit instituției, au fost evacuate 30 de persoane inclusiv 3 copii.

Până în dimineața zilei de 16 septembrie, toată Republica Moldova va fi sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică. Sunt prognozate ploi însoțite de descărcări electrice, periodic ploi torențiale și vânt puternic. Totodată riscul de inundații continue crește iar în anumite zone se poate intensifica.

#Moldova #ploi #inundații

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button