PoliticăSocietate

Pe timp de iarnă gropile din Chișinău sunt astupate cu beton asfaltic rece

Municipalitatea a contractat 500 de tone de beton asfaltic rece pentru lucrările de lichidare a situațiilor de avariere a drumurilor din Chișinău pe timp de iarnă. Acest material va fi utilizat la întreținerea străzilor principale și secundare, cu prioritate cele pe care se deplasează transportul public municipal, transmite IPN.

Acțiunile de lichidare a situațiilor de avariere a carosabilului cu beton asfaltic rece au fost inițiate săptămâna trecută și sunt executate de Regia „Exdrupo”. Altă metodă de întreținere a drumurilor în perioada rece, utilizată de întreprindere, este aplicarea betonului asfaltic suprimat.

Săptămâna trecută,  Regia „Exdrupo” a executat lucrări de demontare și montare a bordurilor și amenajarea pietrișului pe str. Braniștii și str. Ion Neculce. S-a lucrat și la reparația sistemului pluvial, fiind supuse intervențiilor 43 de elemente ale canalizării pluviale, în timp ce 124 receptoare ale apelor pluviale au fost curățate. Pentru asigurarea condițiilor de securitate în trafic, au fost supuse lucrărilor de mentenanță sau înlocuire 121 de indicatoare rutiere.

Pe lângă lucrările de întreținere, pe teritoriul capitalei sunt în derulare și alte proiecte de reparație a infrastructurii rutiere, care sunt realizate de antreprenori contractați de către Direcția Generală Transport și Căi de Comunicație. În cadrul proiectului „Reabilitarea străzilor centrale și modernizarea iluminatului public al centrului municipiului Chișinău”, finanțat de BERD și BEI, pe str. 31 August 1989, săptămâna trecută s-a lucrat la reabilitarea utilităților. Pe toate celelalte șantiere lucrările la partea carosabilă au fost conservate, continuând doar cele la trotuare și iluminat – pe străzile 31 august 1989 și Alexandru cel Bun.

Pe bd. Dacia, pe tronsonul bd. Decebal – Valea Trandafirilor, direcția Centru, se lucrează la amenajarea zonei pietonale, a parcărilor stradale și a iluminatului public. În sectorul Botanica, se lucrează și în cadrul proiectului de reparație a acceselor către curțile de bloc.

La fel, în toate sectoarele orașului se amenajează accese către instituții de învățământ. În zona Centrul istoric continuă lucrările de reabilitare a trotuarelor. Iar pe str. Mihai Viteazul se lucrează atât la partea inferioară, dar și la cea exterioară a podului.

#Chișinău #Municipalitatea #beton_asfaltic_rece #iarnă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button