Societate

Mitul alimentelor „mai sănătoase” din perioada sovietică

Percepția că produsele alimentare din perioada sovietică erau mai sănătoase este mai degrabă un mit, explică conferențiarul Andrei Cumpanici de la UTM. Deși standardele GOST impuneau anumite cerințe, metodele de control erau limitate, în timp ce astăzi tehnologia și normele de siguranță alimentară sunt mult mai stricte, iar calitatea se asigură de la fermă până la produsul finit, conform sursei.

Produsele sovietice erau fabricate conform normelor vremii și nu puteau fi păstrate mult timp fără aditivi, așadar amintirile despre salamul Doktorskaia sau înghețata Plombir țin mai mult de nostalgie. În prezent, accentul se pune pe întreg lanțul alimentar și pe respectarea strictă a normelor, garantând astfel alimente mai sigure și mai competitive.

#mit #alimente #perioada_sovietică

Imagine: ilustrație, sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button