Societate

Inovația savanților de la USM a câștigat Marele Premiu la Expoziția Internațională de Invenții de la Geneva

Savanții moldoveni duc faima țării noastre în întreaga lume. În premieră, inovația savanților Universității de Stat din Moldova, Aurelian Gulea și Ion Toderaș, în colaborare cu profesorul francez Sebastien Floquet, a câștigat Marele Premiu la Expoziția Internațională de Invenții de la Geneva, ediția a 48-a, relatează sursa.

Dintre cele peste 1000 de invenții, Marele Premiu la Expoziția Internațională de Invenții de la Geneva (Grand Prix au Salon International des Inventions de Genève) a fost câștigat de savanții moldoveni din Departamentul de Chimie al USM,  academicianul Ion Toderaș, Institutul de Zoologie al USM și prof. Sébastien Floquet, Institutul Lavoisier al Universității din Versailles Saint-Quentin en Yvelines, pentru invenția „Supliment alimentar pe bază de molybden pentru albine”.

Totodată, inovația a fost răsplătită cu o medalie de aur, premiul INPI-Franța.

Geneva a găzduit cea de-a 48-a ediție a Salonului Internațional de Invenții, care a reunit inventatori, oameni de știință, oameni de afaceri, producători, finanțatori, comercianți din 40 de țări, profesioniștilor și publicului larg fiindu-le prezentate peste 1000 de invenții și inovații.

#USM #expozitia_internatională_de_inventii #premiu

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button