Politică

Clădirea Parlamentului a fost evacuată: Pompierii și angajații SPPS, la fața locului. Ce s-a întâmplat

Clădirea Legislativului, evacuată! Pompierii și salvatorii organizează în timp real în clădirea Parlamentului Republicii Moldova un exercițiu tactic comun, transmite sursa.

„Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în comun cu angajații Serviciului de Protecție și Pază de Stat desfășoară în clădirea Parlamentului Republicii Moldova un exercițiu tactic comun. Scopul exercițiilor țin de diminuarea riscurilor situațiilor de urgență și excepționale la obiectivele de importanță strategică, dar și ridicarea nivelului de pregătire și cooperare a autorităților responsabile de siguranța și securitatea acestora. Exercițiul este desfășurat în timp real și face parte dintr-un șir de activități planificate, care are menirea de a-i ajuta pe oameni să reacționeze corect într-o situație de risc și să-i sensibilizeze într-o eventuală situație excepțională”, anunță IGSU.

Potrivit scenariului, în incinta Parlamentului s-au produs incendii multiple, astfel a fost nevoie de intervenția echipelor specializate pentru evacuarea persoanelor, dar și efectuarea lucrărilor de localizare și lichidare a focarelor. 

La fața locului conform apelului sporit de intervenție au fost implicate mai multe unități de tehnică ale IGSU cu efectiv de trupă și comandă, dar și responsabili din cadrul Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

#Parlamentul #Pompierii #angajații_SPPS #exercițiu_tactic_comun

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button