Război în Ucraina

„A fost o onoare să servesc poporul ucrainean în cea mai dificilă perioadă”. Alexey Reznikov și-a prezentat demisia din funcția de ministru al Apărării

Oleksiy Reznikov și-a prezentat oficial demisia din funcția de ministru al apărării al Ucrainei. El a publicat în rețelele de socializare o fotografie cu declarația trimisă președintelui Radei Supreme Ruslan Stefanchuk, transmite sursa.

„A fost o onoare să slujesc poporul ucrainean și să lucrez pentru armata ucraineană în ultimele 22 de luni – în cea mai dificilă perioadă din istoria recentă a Ucrainei”, a subtitrat Reznikov fotografia.

În scrisoarea sa de demisie, Reznikov, în special, amintește că, după începerea unei invazii pe scară largă a trupelor ruse în Ucraina, „a fost parcursă o cale dificilă” – de la refuzul țărilor occidentale de a furniza chiar și Stingers, până la formarea unei „coaliții aeriene”, furnizarea de tancuri moderne, sisteme de apărare aeriană și de apărare antirachetă, rachete cu rază lungă de acțiune, vehicule blindate, artilerie, MLRS și alte tipuri de arme moderne în stil occidental.

„S-a realizat că Ucraina este un scut al Europei în est”, scrie Reznikov în scrisoarea sa de demisie, amintind atât de summitul NATO de la Vilnius, care, în opinia sa, „a arătat integrarea de facto a Ucrainei în Alianța Nord-Atlantică”, și despre discuția în curs privind garanțiile de securitate.

Reznikov amintește că în timpul mandatului său de ministru în Ministerul Apărării al Ucrainei au fost efectuate reforme în domeniul achizițiilor, au fost introduse sisteme automate de comandă și control, iar „s-a asigurat sinergia între structurile care lucrează pentru victorie”.

Vorbind despre situația direct de pe fronturi, Reznikov afirmă că „50% din teritoriile ocupate temporar de Rusia au fost deja eliberate”. În fiecare zi, apărătorii și fundașii noștri avansează”, scrie el.

Astfel, în 22 de luni, sarcinile cheie care au fost determinate în momentul în care am fost numit în funcție au fost îndeplinite. În acest sens, cer Parlamentului să-mi accepte demisia.

Oleksiy Reznikov conduce Ministerul Apărării ucrainean din noiembrie 2021. La 3 septembrie 2023, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că Rustem Umerov, care conducea Fondul Proprietății de Stat al Ucrainei, îl va înlocui pe Reznikov în funcția de ministru al Apărării.

Pentru prima dată, informații despre demisia lui Reznikov au apărut după ce mai mulți oficiali de rang înalt, inclusiv miniștri adjuncți ai apărării, au fost concediați în Ucraina la începutul lui 2023 din cauza scandalurilor de corupție. Surse ucrainene au început să vorbească despre demisia lui Reznikov din funcția de ministru al apărării din nou în august.

#Oleksiy_Reznikov #demisia #ministru_al_apărării_al_Ucrainei

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button