Societate

Accidentul feroviar din Găgăuzia: cele șase vagoane deraiate au fost redirecționate și o porțiune de 125 de metri de cale ferată a fost construită în termeni „foarte restrânși”

La două zile de la accidentul feroviar din Găgăuzia, circulația pe tronsonul de cale ferată Culma – Ceadîr-Lunga a fost reluată în seara de 7 august. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care a precizat că cele șase vagoane deraiate au fost redirecționate și o porțiune de 125 de metri de cale ferată a fost construită în termeni „foarte restrânși”, notează sursa.

„Angajații de la Calea Ferată din Moldova au lucrat în regim non-stop pentru a reabilita tronsonul avariat. În decurs de 38 de ore, 50 de oameni au lucrat în două schimburi pentru a restabili totul”, a scris Spînu pe Telegram.

Primul tren a trecut în seara de 7 august, iar din 8 august se circulă în regim normal.

TV8.md reamintește că în seara de 5 august, un accident feroviar a avut loc pe sectorul de cale ferată Culma – Ceadîr-Lunga. În urma acestuia, șase vagoane încărcate cu cereale s-au desprins și au deraiat de pe cale. Potrivit CFM, cauza preliminară a accidentului este temperatura extrem de înaltă care a făcut ca șinele sudate să-și piardă din rezistență. Trenul cu 61 de vagoane marfare se deplasa de la stația Basarabeasca spre portul Reni, Ucraina.

#accident_feroviar #cale_ferată #restaurare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button