Război în UcrainaSocietate

Taberele de odihnă din Moldova și-au deschis ușile pentru copiii refugiaților din Ucraina

Taberele de odihnă din Republica Moldova și-au deschis ușile pentru copiii refugiaților din Ucraina. În acest an, în premieră, Ministerul Educației și Cercetării prin intermediul Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, în comun cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale prin Direcțiile de Asistență Socială și Protecție a Familiei teritoriale și Centrele de cazare a refugiaților a identificat soluții pentru asigurarea odihnei copiilor din familiile refugiate din Ucraina în taberele de vară din Republica Moldova, monitorizând permanent situația în cauză, transmite sursa.

Până în acest moment, în taberele de odihnă de pe teritoriul republicii s-au odihnit circa 180 de copii refugiați din Ucraina.

Ministerul Educației și Cercetării vine în ajutorul și susținerea copiilor și adolescenților atât din familiile refugiate, cât și din Republica Moldova, acordând atenție sporită organizării odihnei copiilor și dezvoltării relațiilor de comunicare și prietenie. În acest an, Ministerul Educației și Cercetării oferă suplimentar bilete gratuite la Tabăra de vară pentru copii ,,Perlele Nistrului” din or. Vadul luiVodă în următoarele perioade ale verii:

  • 31.07. – 09.08.2022 (schimbul I), 200 de copii,
  • 11.08. – 20.08.2022 (schimbul II), 200 de copii,
  • 22.08. – 31.08.2022 (schimbul III), 400 de copii.

Tabăra de odihnă va pune la dispoziția copiilor cazare, alimentare (de 4 ori pe zi), program educativ, cultural-artistic și sportiv. Toate activitățile vor fi ghidate de cadre didactice specializate, iar securitatea copiilor va fi asigurată de către administrația taberei.

#Tabăra_de_odihnă #Moldova #Ucraina #copiii_refugiaților #deschidere

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button