Politică

„Această declarație nu a fost niciodată lansată de Mihai Popșoi”. Chișinăul raportează un fals din mediul online rusesc

Chișinăul a raportat că ministrul Mihai Popșoi a devenit ținta unui fals, promovat în mediul online rusesc. Oficialului îi este atribuită o declarație, potrivit căreia Moldova va extrăda bărbații ucraineni care au fugit de înrolare. Chișinăul a menționat că declarația „nu a fost niciodată lansată de Mihai Popșoi” și că subiectul nu se regăsește în dialogul dintre Republica Moldova și Ucraina, transmite sursa

Pe 30 iulie, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe au declarat că „în mediul online rusesc a fost distribuită o declarație, atribuită în mod fals vicepremierului Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe”. Instituția a publicat și o imagine în acest sens. În articol se menționează că Moldova va începe să colaboreze cu Ucraina și că țara noastră va extrăda bărbații ucraineni.

Ministerul a precizat că declarația promovează „fapte inventate și vorbește despre teme inexistente în dialogul și relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și Ucraina”.

„Această declarație nu a fost niciodată lansată de Mihai Popșoi. În momentul în care ministrul Mihai Popșoi face o declarație publică, aceasta este difuzată de fiecare dată în mod transparent pe platformele de comunicare ale MAE și ale ministrului. Atribuirea în mod fals a unor declarații inexistente este parte a unei campanii premeditate de dezinformare care țintește Republica Moldova, cu scopul de a crea dezbinare sau de a transmite mesaje eronate către public”, au comunicat reprezentanții Ministerului.

Instituția a îndemnat cetățenii ca pe viitor să verifice informațiile și, dacă sunt eronate, să le raporteze rețelelor de socializare pe care sunt distribuite.

***

De la începutul invaziei ruse, Ucraina a interzis călătoriile în străinătate ale bărbaților de vârstă militară (18-60 de ani), cu câteva excepții (de exemplu, călătoriile le sunt permise bărbaților cu trei sau mai mulți copii).

Recent, ambasadorul Ucrainei în Moldova Marko Șevcenko a spus că autoritățile ucrainene poartă „un anumit dialog” cu colegii lor moldoveni pe tema întoarcerii în Ucraina a bărbaților cu vârstă de recrutare, care au fugit în străinătate. Potrivit lui Șevcenco, în primul rând este necesar de a rezolva problema cu acei „eschivatori” cărora Moldova le-a refuzat azilul, dar care nu se întorc în Ucraina.

#Popșoi #Ucraina #fals

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button