Război în Ucraina

„Acestea sunt răspunsurile regimului de la Kiev la atacurile noastre eficiente”. Peskov – despre atacul dronelor asupra Moscovei și a regiunii Moscovei

Kremlinul a legat atacul dronelor asupra Moscovei și a regiunii Moscovei din dimineața zilei de 30 mai cu „acțiunile de răzbunare ale regimului de la Kiev” de loviturile armatei ruse „pe unul dintre centrele decizionale”, transmite sursa.

„Este clar că vorbim despre răspunsul regimului de la Kiev la grevele noastre foarte eficiente asupra unuia dintre centrele decizionale. Această grevă a avut loc duminică (probabil 28 mai – aprox. Meduza)”, a declarat Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, fără a preciza detalii. O înregistrare a declarației sale a fost publicată de Pavel Zarubin, un angajat al Companiei de radio și televiziune de stat din toată Rusia.

În timpul unei conversații cu reporterii, un purtător de cuvânt al Kremlinului a mai menționat că astăzi ziua de lucru a lui Putin a început „foarte devreme”: a primit date despre atacul cu drone de la Ministerul rus al Apărării și autoritățile din Moscova și regiunea Moscovei. „Toată lumea a lucrat cum trebuie, a lucrat bine. Sistemul de apărare aeriană a funcționat bine”, a evaluat el reacția Rusiei la atac.

Peskov a refuzat să răspundă la întrebarea despre gradul de securitate al Moscovei și pentru ce ar trebui să fie pregătiți rușii în legătură cu atacul dronelor. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a refuzat să comenteze, de asemenea, rapoartele conform cărora țintele dronelor ar putea fi localizate în zona Autostrăzii Rublevsky, unde, potrivit informațiilor din presă, sunt situate casele oficialilor și oamenilor de afaceri ruși.

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse a spus că Putin nu intenționează să-i contacteze pe ruși în legătură cu atacul cu dronă asupra Moscovei. În același timp, Peskov a subliniat separat că acum „nu există nicio amenințare pentru locuitorii Moscovei și a regiunii Moscovei”.

Ca răspuns la o întrebare despre legătura dintre lansarea „operațiunii militare speciale” cu bombardamentele și atacurile „sabotorilor” din regiunea Belgorod și atacurile cu drone de la Moscova, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus: „Acest lucru confirmă încă o dată necesitatea să continue operațiunea militară specială și să atingă obiectivele stabilite.”

În dimineața zilei de 30 mai, dronele au atacat mai multe districte ale Moscovei și regiunea Moscovei. Trei drone au lovit clădiri rezidențiale înalte din capitală. Ministerul Apărării al Federației Ruse a numit-o „atac terorist” efectuat de „regimul de la Kiev”. Potrivit agenției, opt drone au participat la atac, dintre care cinci au fost doborâte.

Ucraina a negat implicarea în atac. „Urmărim cu plăcere și preconizăm o creștere a numărului de atacuri, dar, desigur, nu avem o relație directă”, a declarat Mihail Podolyak, consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei.

Două surse apropiate administrației prezidențiale au declarat pentru Meduza că atacul cu drone asupra Moscovei și a regiunii Moscovei din 30 mai a fost „previzibil” după ce două drone au explodat la Kremlin în noaptea de 3 mai. Totodată, ei au remarcat că pagubele din atac „nu sunt încă groaznice”.

#Peskov #regim_de_la_Kiev #drone

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button