Politică

„Activitățile de destabilizare a țării sunt pedepsite conform legii”. Maia Sandu, apel către preoți 

Președinta Maia Sandu a îndemnat preoții din Moldova să nu se implice în politică sau în activități de destabilizare a țării. Ultimele, a comunicat Sandu, „sunt pedepsite conform legii”. În plus, șefa statului a îndemnat preoții „să se ocupe de promovarea moralei creștine și să contribuie la pacea în societatea noastră”. Precizările au fost făcute în contextul informațiilor din ultima perioadă că preoții Mitropoliei Moldovei, subordonată Patriarhiei Moscovei, efectuează pelerinaje în Rusia iar acestea ar avea ca scop mituirea preoților pentru a deturna alegerile prezidențiale și referendumul din toamnă. 

La emisiunea „În Profunzime” de la ProTV Chișinău, Sandu a fost întrebată care ar putea fi rolul acestor preoților în cazul scrutinului din octombrie sau a ideii de integrare europeană.

„Îndemnul meu este ca preoții să nu se lase folosiți în activități de destabilizare a țării, pentru că asemenea acțiuni sunt pedepsite conform legii. Îndemnul meu este ca ei să nu se implice în politică și să lase cetățenii să aleagă ce cred ei. Ei să se ocupe de promovarea moralei creștine și să contribuie la pacea în societatea noastră. Asta este apelul meu și sper să fie auzit de cât mai mulți preoți”, a răspuns președinta.

#Sandu #destabilizare #preoți 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button