Politică

Adrian Efros la MAI, Andrei Spânu la Infrastructură și Dan Perciun la Educație; Noii miniștri au depus jurământul

Cei trei miniștri desemnați au depus jurământul în prezența președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și a prim-ministrului Dorin Recean. Colonelul Adrian Efros este noul ministru de Interne, Andrei Spânu revine la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, iar deputatul Dan Perciun a devenit ministru al Educației.

Șefa statului a mulțumit foștilor miniștri și a menționat că în cele trei domenii este foarte mult de lucru,.

„Așteptarea mea este ca energia și voința voastră de a schimba lucrurile în bine să permită să accelerăm și să reușim să dăm un nou avânt transformărilor pe care le-am început”, a declarat Maia Sandu.

Despre noul ministrul al Educației și Cercetării, Dan Perciun, președinta a menționat că acesta cunoaște sistemul educațional încă din 2014, atunci când imediat după absolvirea Universității Cambridge, a venit la Ministerul Educației, în funcția de șef al departamentului e-Transformare.

„Experiența lui în domeniul politicilor publice și în administrarea și îmbunătățirea proceselor instituționale a fost confirmată și în Parlament, acolo unde a condus Comisia protecție socială, sănătate și familie. Cele mai importante inițiative și reforme din acest domeniu au fost pornite cu contribuția lui Dan. Vorbim despre sistemul de oferire a compensațiilor în perioada rece a anului, creșterea pensiilor, creșterea indemnizațiilor, noua alocare de resurse pentru familiile cu copii și multe alte lucruri, lista este lungă”, a spus Maia Sandu.

Despre Andrei Spânu, șefa statului a accentuat că, în mandatul precedent, acesta „și-a asumat o lovitură de imagine, încercând să rezolve probleme extrem de complicate” în sistemul energetic.

„Și le-a rezolvat într-o perioadă în care am văzut prețuri la resursele energetice foarte mari, respectiv, și deciziile noastre au fost dificile. Andrei Spânu a reușit să asigure țara cu resurse energetice, în pofida crizei energetice și a șantajului Moscovei, nu am rămas nici fără gaze, nici fără energie electrică”, a spus Maia Sandu.

Despre Adrian Efros, noul șef la MAI, președinta RM a remarcat că acesta are o experiență vastă în domeniul securității și menținerii păcii.

„S-a manifestat ca un foarte bun coordonator al Centrului Unic de Management al Crizelor după invazia Rusiei în Ucraina și gestionarea crizei refugiaților”, a notat Maia Sandu.

#Maia_Sandu #Dorin_Recean #miniștri_noi

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button