Politică

Agricultorii, invitaţi de Bolea la discuţii. Vor să îi reproşeze comportamentul „arogant şi neglijent al Guvernului”

Agricultorii urmează să discute joi cu ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea. Întâlnirea vicepremierului cu Consiliul Asociației Forța Fermierilor, transmite sursa.

Între timp, organizația anunță că joi dimineața convoacă organul de administrare. Membrii organizației urmează să examineze diferite variante de acțiuni, în funcția de rezultatul întâlnirii cu șeful de la Agricultură.

Forța Fermierilor transmite că printre subiectele abordate se vor număra „comportamentului arogant și neglijent al Guvernului față de fermieri pe data de 14 august, introducerea urgentă a moratoriului pentru cel puțin 3 luni la calcularea penalităților, executarea silită a obligațiunilor și demararea proceselor de insolvență în raport cu agricultorii micro, mici și mijlocii, crearea coridoarelor speciale vamale pentru exportul cerealelor și oleaginoaselor autohtone și termenul exact de alocare a celor 200 de milioane de lei, destinate acordării compensațiilor pentru cereale de primă grupă, precum și termenul livrării motorinei din România”.

De asemenea fermierii cer autorităților informații despre acordarea ajutorului financiar fermierilor din Moldova din fonduri europene, conform solicitărilor Guvernului din iunie 2023.

#Bolea #ministrul_Agriculturii #agricultorii #Forța_Fermierilor

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button