Societate

Al doilea trofeu din acest sezon: Petrocub Hîncești a câștigat și Cupa Moldovei la fotbal. Cine a marcat golurile

Petrocub Hîncești a câștigat și Cupa Moldovei la fotbal, după 3-1 cu Zimbru în marea finală de la Chișinău. Hânceștenii au reușit pentru prima dată în istorie eventul: cupa și campionatul, transmite sursa.

Pe 25 mai, pe stadionul Zimbru din Chișinău, Petrocub Hânceşti şi Zimbru Chişinău s-au întâlnit în cea de-a 33-a finală a Cupei Moldovei Moldtelecom. Potrivit Federației Moldovenești de Fotbal, pe stadion au fost 7 542 de spectatori.

Petrocub a învins-o pe Zimbru Chișinău, cu scorul 3-1. Pentru echipa Petrocub Hîncești au marcat: Teodor Lungu (58), Ion Jardan (77) și Mihail Lupan (79). Pentru Zimbru Chişinău a marcat Emmanuel Alaribe (6).

Începând cu anul 2015 și până pe 25 mai, Petrocub şi Zimbru s-au întâlnit în 32 de meciuri directe în campionat. Petrocubul a obținut 16 victorii, Zimbru – 7, iar alte 9 partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul general este favorabil echipei din Hâncești: 47-28. Cele două formaţii s-au întâlnit şi în 3 meciuri din Cupa Moldovei. Într-o partida din faza optimilor de finală ale ediţiei 2015/2016, Zimbru a trecut de Petrocub cu scorul de 3-0. Partida s-a disputat într-o singură manşă. Patru ani mai târziu, în sferturile de finală, deja „petroliştii” au avut câştig de cauză. Sub comanda lui Lilian Popescu, hânceştenii s-au impus la general cu scorul de 5-2.

Zimbru a jucat pentru a 10-a oară în finala Cupei Moldovei. „Galben-verzii” au cucerit trofeul de 6 ori, iar în alte 3 partide au părăsit terenul învinşi. Ultima dată, Zimbru a cedat în finala Cupei Moldovei în fața formaţiei Milsami Orhei, scor 0-2 în ediția 2017/2018. Petrocub este la doua finală de Cupă după cea din ediţia 2019/2020. Singura dată când a mai ajuns în ultimul act al competiției, formația din Hâncești și-a adjudecat trofeul în seria loviturilor de departajare, 5-3, cu Sfîntul Gheorghe Suruceni, după 0-0 în timpul regulamentar şi cel suplimentar.

Istoria echipei Petrocub a început oficial pe 27 noiembrie 1999, în comuna Sărata Galbenă, raionul Hânceşti. Petrocub a câștigat în 2024 primul titlu de campioană națională, după un meci cu Zimbru, scor 4-1. Au marcat: Alex-Mihai Misarăș (22-autogol), Nicky Cleșcenco (52, 60), Dumitru Demian (80) / Emmanuel Alaribe (54).

Până în prezent Cupa Moldovei Moldtelecom au câștigat-o Bugeac Comrat (1), Tiligul Tiraspol (3), Constructorul-93 Chișinău (2), Zimbru Chișinău (6), Sheriff Tiraspol (12), Nistru Otaci (1), Iskra-Stal Râbnița (1), Milsami Orhei (2), FC Tiraspol (1), Zaria Bălți (1), Petrocub Hîncești (1) și Sfîntul Gheorghe Suruceni (1).

#Petrocub_Hîncești #Zimbru #fotbal

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button