Societate

Două ambulanțe, donate de SUA pentru IGSU: Prețul acestora se ridică la 47.400 de euro

În data de 30 ianuarie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a recepționat două ambulanțe din partea Statelor Unite ale Americii. Donația a fost oferită de Organizația non guvernamentală Alpha Aid, fiind prima conlucrare a acesteia cu IGSU. 

Ceremonia de transmitere a tehnicii a fost desfășurată la sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

La eveniment a participat conducerea IGSU, reprezentată de șeful Inspectoratului, colonel Alexandru Oprea, dar și reprezentanții Organizației non guvernamentale Alpha Aid.

Șeful Inspectoratului, colonel Alexandru Oprea a adus sincere mulțumiri și recunoștință poporului american pentru sprijinul acordat. Totodată, a subliniat importanța dotării Inspectoratului cu tehnică performantă și echipament medical de urgență în vederea realizării intervențiilor cu succes a salvatorilor și pompierilor în salvarea vieților omenești. 

Șeful IGSU a menționat că de-a lungul timpului, IGSU a reușit să dezvolte un parteneriat strategic și durabil cu poporul american, iar aportul lor reprezintă o contribuție esențială pentru securitatea cetățenilor din Republica Moldova. 

Lotul de donație, estimat în sumă de 47.400 de euro, constituit din două vehicule de salvare cu echipament medical de urgență complet, urmează să ajungă în subdiviziunile teritoriale ale IGSU, care vor merge în misiuni de salvare, pentru acordarea primului ajutor medical oamenilor aflați în dificultate.

#ambulanțe #SUA #IGSU

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button