Societate

Alertă cu bombă la centrul comercial Shopping MallDova. Operațiunea de evacuare s-a desfășurat imediat

Știrea se actualizează

La Shopping Malldova – centrul comercial amplasat pe strada Arborilor nr. 21 din sectorul Botanica al Capitalei – are loc o operațiune de evacuare la amiaza zilei de marți, 21 decembrie curent. Oamenii prezenți în incintă au fost rugați să iasă afară. O serie de imagini au fost trimise pe adresa redacției Realitatea.md.

Martorii ne-au povestit că flăcări sau fum în interior nu au văzut. Au fost pur și simplu anunțați să părăsească centrul comercial.

Se cunoaște că jos stă parcată o autospecială a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), dar și câteva echipaje ale Poliției Naționale. Autospeciala Bombteh nu a fost zărită.

Din video-ul atașat, am aflat că unii oameni ar fi rămas blocați în interiorul mall-ului, însă nu se cunoaște numărul și această informație nu este nici confirmată oficial.

Solicitată de Realitatea.md, Liliana Pușcașu, purtătoarea de cuvânt al IGSU, ne-a explicat că a fost o alertă cu bombă.

În același timp, oamenii legii au declarat că au fost sesizați pe la ora 12:50 prin 112. O persoană de genul masculin a telefonat la Serviciul Unic de Urgență și a informat că a primit un mail, precum că în incinta centrului comercial este amplasat un obiect explozibil.

„Imediat au reacționat și s-au deplasat toate serviciile specializate: batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Centru, angajații IGSU, fiind solicitată intervenția specialiștilor de la Bombteh. Forțele de ordine au încercuit zona și au evacuat toți angajații și cetățenii care la moment se aflau în incinta clădirii. Acum toate serviciile specializate activează la fața locului”, asigură poliția.

Este de menționat că, în preajma Shopping Molldova, se află încă două clădiri.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button