InternaţionalPolitică

„Am decis să dau ștafeta unei noi generații.” Biden s-a adresat națiunii și a explicat de ce s-a retras din alegeri

Președintele american Joe Biden s-a adresat națiunii pe 25 iulie pentru a anunța retragerea sa din cursa electorală. El a spus că a considerat că este necesar „să treacă ștafeta unei noi generații”, iar acesta, în cuvintele sale, este „cel mai bun mod de a uni națiunea”, relatează sursa.

Joe Biden a înregistrat o adresă în Biroul Oval al Casei Albe. El a spus că „respectă acest loc, dar își iubește și mai mult țara”. „A fost o onoare să fiu președinte. America se află la un punct de cotitură. Acesta este un moment al istoriei în care deciziile noastre determină soarta națiunii noastre și a lumii pentru deceniile următoare. America va trebui să aleagă între a merge înainte sau înapoi, speranță și ură, unitate și diviziune”, a spus Joe Biden.

Președintele a spus că experiența, conducerea și viziunea sa pentru viitorul Statelor Unite „merită un al doilea mandat”. „Dar nimic nu poate sta în calea salvării democrației noastre, inclusiv ambițiile personale. Așa că am decis că este mai bine să dau ștafeta unei noi generații. Acesta este cel mai bun mod de a uni națiunea. (…) În următoarele șase luni, voi continua să lucrez pentru a mă asigura că America rămâne puternică și sigură și rămâne liderul lumii libere. Vom continua să adunăm o coaliție de țări pentru a-l împiedica pe Putin să preia Ucraina. Vom consolida NATO. „Voi continua să lucrez pentru a pune capăt războiului din Gaza și a reveni acasă cu toți ostaticii”, a subliniat liderul american.

La sfârșitul discursului, Joe Biden i-a mulțumit vicepreședintelui Kamala Harris, pe care anterior i-a propus să o nominalizeze pentru funcția de președinte al Partidului Democrat din SUA. „Este experimentată, dură, capabilă. Ea a fost un partener incredibil pentru mine și un lider pentru țara noastră. Acum alegerea este a ta. Lucrul grozav despre America este că nu este condusă de regi sau dictatori, ci de oameni. Istoria este în mâinile tale, puterea este în mâinile tale”, a spus Biden.


Să ne amintim că Joe Biden s-a retras din alegeri la aproximativ o lună după o dezbatere foarte nereușită cu Donald Trump. Dezbaterea a generat numeroase publicații despre starea precară de sănătate a președintelui. Mulți lideri ai Partidului Democrat i-au cerut lui Biden să se retragă din alegeri.

Principalul adversar al lui Biden, fostul președinte Donald Trump, a răspuns deja demisiei candidatului său rival. Într-un interviu pentru CNN, el a spus că Biden a fost „cel mai prost președinte din istoria SUA”. Trump a vorbit deja împotriva lui Harris. Răspunzând la o întrebare de la CNN, Trump a spus că i-ar fi și mai ușor să-l învingă pe vicepreședintele Harris decât pe Biden.

Kamala Harris a devenit procurorul districtual din San Francisco în 2003 și a fost procuror general al Californiei din 2011 până în 2017. În 2016, a fost aleasă în Senatul SUA, unde a fost activă în mai multe comitete cheie și a criticat administrația președintelui Donald Trump. Harris a ocupat funcția de vicepreședinte al Statelor Unite în ianuarie 2019, devenind prima femeie și persoană de origine afro-americană și asiatică care a ocupat această funcție. Harris este cunoscută pentru opiniile sale progresiste asupra politicii de mediu, controlului armelor, reforma poliției, drepturile sociale și inițiativele de politică externă.

#Biden #alegeri #retragere

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button