Analize și opiniiInternaţional

Ambasadorul a vorbit despre conținutul unui pachet pe scară largă de sancțiuni americane împotriva complexului militar-industrial rus

Ambasadorul ucrainean în Statele Unite, Oksana Markarova, a dezvăluit conținutul unui pachet de sancțiuni pe scară largă pe care Washington le-a impus bazei militar-industriale a Rusiei.

După cum relatează European Pravda, ea a scris despre asta pe Facebook.

Ea a menționat că Statele Unite au impus sancțiuni împotriva a peste 280 de entități care vizează complexul militar-industrial al Federației Ruse, programe de dezvoltare și producție de arme chimice și biologice, entități din jurisdicția țărilor terțe care ajută Moscova să achiziționeze resurse cheie pentru producerea de arme.

În special, aproape 60 de entități din Azerbaidjan, Belgia, China, Federația Rusă, Slovacia, Turcia și Emiratele Arabe Unite au intrat sub sancțiunile americane, care oferă Rusiei posibilitatea de a obține din străinătate tehnologiile și echipamentele necesare complexului său militar-industrial.

În Federația Rusă, peste 100 de entități care își desfășoară activitatea în sectoarele de tehnologie, apărare, producție și transport ale economiei au fost sancționate.

În plus, Statele Unite au introdus restricții împotriva companiilor din diferite jurisdicții din sectorul energetic al economiei și celor implicate în implementarea proiectului energetic rusesc Arctic LNG 2.

Sancțiunile au afectat și companiile asociate cu producătorii de cărbune metalurgic, precum și din sectoarele aviației și aerospațiale.

De asemenea, au fost supuși restricțiilor trei oficiali ai coloniilor corecționale ruse care sunt asociați cu moartea politicianului rus de opoziție Alexei Navalny.

Cu o zi înainte, Trezoreria SUA și Departamentele de Stat au anunțat sancțiuni împotriva a aproape 200 de persoane și entități care contribuie la complexul militar-industrial al Rusiei și o ajută să evite restricțiile deja impuse.

Statele Unite au anunțat cel mai recent pachet de sancțiuni pe scară largă împotriva Rusiei pe 23 februarie. Atunci, președintele american Joe Biden a anunțat că Statele Unite introduc peste 500 de sancțiuni împotriva Federației Ruse și noi restricții la export împotriva a aproape 100 de organizații în ajunul celei de-a doua aniversări a invaziei pe scară largă a Ucrainei și după moartea lui Navalny.

#Rusia #sancțiuni #SUA #arme

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button