Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

Terorismul nuclear continuă

În ultimele săptămâni, posibilele consecințe ale catastrofei pe care regimul de ocupație al Federației Ruse ar putea să o provoace pe teritoriul ZNPP-ului ucrainean nu au dispărut din titlurile mass-mediei internaționale. Anxietatea asociată cu o tragedie de acest fel este justificată, deoarece toată lumea a înțeles de mult că, pentru a-și atinge obiectivele, Rusia nu se va opri la nimic, chiar dacă vorbim despre amenințarea nucleară globală.

Ultimul Consiliu de Securitate al ONU s-a concentrat din nou asupra faptului că teritoriul centralei nucleare ar trebui să fie o zonă demilitarizată și neutră. Șeful AIEA și secretarul general al ONU au convenit că Federația Rusă este obligată să asigure un coridor pentru sosirea unei misiuni internaționale energetice și militare în stație. Kremlinului nu-i place absolut deloc această idee, pentru că atunci, însă, despre care au vorbit angajații centralei nucleare într-un interviu acordat BBC Ucraina, va deveni evidentă. Jurnaliștii au reușit să intervieveze mai multe persoane care lucrau la gară. Ei au confirmat informații despre amplasarea de depozite de armament și despre exploatarea mai multor zone, precum și despre faptele de lansare a rachetelor de pe teritoriul ZNPP. În plus, muncitorii s-au plâns de atitudinea teribilă față de ei din partea armatei ruse și a autorităților marionetă care au fost stabilite în Enerhodarul ocupat. În procesele tehnologice din stație, soldații Federației Ruse intervin în mod constant. Bombardarea enerhodarului de la instalațiile de artilerie rusești este prezentată ca o amenințare din partea forțelor armate ale Ucrainei. Dorința Rusiei de a discredita armata ucraineană și de a manipula amenințarea nucleară în avantajul său nu mai este surprinzătoare pentru nimeni din establishmentul internațional.

După cum știți, Kremlinul a organizat timp de mulți ani detașamente speciale în cadrul organizațiilor sale militare care au fost angajate în operațiuni psihologice informaționale care au servit la promovarea propagandei în rândul maselor. Fereastra sistematică Overton și-a deschis obloanele pentru a lansa și a răspândi în continuare minciuni rusești nu numai maselor de acasă, ci și comunității internaționale. În fluxul de informații, chiar și cea mai rezonabilă persoană poate pierde firul adevărului. În acest scop, Ucraina face tot posibilul pentru a combate ciuma propagandei ruse, deschizându-și porțile oricărei comisii internaționale. În curând, membrii misiunilor AIEA și ONU ar trebui să sosească la Kiev, de unde își vor începe activitatea. Secretarul General al ONU și președintele Turciei vin recent la Lviv pentru a discuta situația de la ZNPP.

Amenințarea constantă a catastrofei nucleare face ca întreaga lume să fie nervoasă. Mulți oameni de știință s-au gândit deja la locuri sigure de pe planetă, dacă se întâmplă acest lucru. Șantajul rusesc cu situația de la ZNPP este folosit de regimul de la Kremlin pentru a intimida și distrage atenția reprezentanților tuturor statelor de la crimele josnice ale armatei sale în teritoriile ocupate de sud ale Ucrainei. Comunitatea internațională este obligată să exercite presiuni asupra Moscovei pentru a asigura sosirea în siguranță a membrilor misiunii internaționale a ONU și AIEA în stație, cu scopul demilitarizării sale ulterioare și al stabilirii controlului energetic. Numai intensificarea sancțiunilor, care pun presiune pe economia rusă și, prin urmare, pe poziția regimului în interior, poate scăpa în cele din urmă lumea de ursul rus nebun.

Recent, ministrul afacerilor externe al Federației Ruse a declarat că, din punct de vedere militar, nu este nevoie să se utilizeze arme nucleare chiar pe teritoriul Ucrainei. Și, într-adevăr, de ce? La urma urmei, explozia celei mai mari și mai puternice stații din Europa poate provoca consecințe mult mai grave decât lovirea a cel puțin unei rachete nucleare în regiunea Kievului. Statele „clubului nuclear” nu vor putea răspunde cu nimic la o astfel de lovitură, ghidate de normele dreptului internațional și de absența unor astfel de precedente în jurisprudența mondială. Dar dacă o astfel de situație se va întâmpla în viitorul apropiat, înăsprirea sancțiunilor în realitatea post-tradițională nu va avea niciun sens.

#Rusia #război #nuclear

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button