Politică

Ambasadorul Franței în Moldova, decorat cu „Ordinul de Onoare”. Mesajul Maiei Sandu

Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Paul Graham, care își încheie mandatul în țara noastră, a fost apreciat cu „Ordinul de Onoare”. Un decret în acest sens a fost semnat de președinta Maia Sandu, în data de 24 iulie. Șefa statului a înmânat deja distincția diplomatului – în cadrul unei întrevederi la Președinție, transmite sursa

Potrivit decretului prezidențial, lui Paul Graham i-a fost conferit „Ordinul de Onoare” „în semn de înaltă apreciere a contribuției substanțiale aduse la aprofundarea dialogului politico-diplomatic dintre Republica Moldova și Republica Franceză și la consolidarea relațiilor bilaterale de prietenie și bună colaborare, precum și pentru susținerea consecventă a parcursului european al țării noastre”.

În contextul în care își încheie mandatul în Republica Moldova, Paul Graham a avut o întrevedere, în incinta instituției prezidențiale, cu Maia Sandu.

Potrivit unui comunicat publicat de Președinție, șefa statului i-a mulțumit ambasadorului francez pentru contribuțiile „majore” pe care țara sa le-a adus parcursului european al Republicii Moldova, pentru sprijinul la implementarea reformelor în domenii cheie, precum și pentru întărirea rezilienței țării noastre. „Președinta a apreciat activitatea ambasadorului în perioada căruia relațiile politice, economice și culturale au progresat considerabil. Șefa statului a evidențiat intensificarea dialogului cu Franța la cel mai înalt nivel, totodată și importanța francofoniei care întărește relații de prietenie între cele două popoare”, se arată în comunicat.

#Sandu #Graham #ordin

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button