Analize și opinii

Amenințare și reacție: Finlanda închide granițele cu Rusia

Finlanda a arătat un exemplu demn de luptă reală împotriva provocărilor pe care le ridică în mod constant Kremlinul. Săptămâna trecută, guvernul a decis să închidă patru din cele nouă puncte de control de la granița cu Rusia. Asemenea măsuri au fost cauzate de fluxul tot mai mare de migranți pe care Rusia îi trimite prin teritoriul său pentru a provoca conflicte și a crea tensiuni sociale în Europa. Un lucru similar s-a întâmplat anterior între regimul Lukașenko și Polonia. Totuși, luni, 20 noiembrie, s-a știut că Finlanda dorește să închidă complet toate punctele de control terestre cu Rusia, deoarece provocările migranților nu au făcut decât să se intensifice.

Rusia, se pare, nu poate ierta Finlandei nu doar pentru sprijinirea Ucrainei, ci și pentru recenta sa aderare deplină la NATO. Pentru a-și demonstra „resentimentul”, Rusia a ales manevra sa obișnuită – trimiterea de migranți în masă din Orientul Mijlociu, Afganistan și Africa să treacă peste granițe.

Kremlinul folosește migranții ca instrument pentru a-și atinge obiectivele. Acest lucru înrăutățește atitudinea față de migranții legali din Europa, de care beneficiază și Moscova, pentru că în acest mod hibrid destabilizarea nu face decât să se intensifice. Această strategie, așa cum am menționat deja, este absolut similară cu cea pe care Putin și Lukașenko au implementat-o ​​în toamna anului 2021, vizând crearea unor zone de instabilitate socială în Europa.

Pentru a reduce amenințarea și a asigura securitatea națională, cea mai bună opțiune nu poate fi decât închiderea completă a granițelor cu Rusia. Aceasta devine o problemă cheie pentru țările de graniță și pentru întreaga Europă. Estonia și Norvegia doresc deja să legalizeze aceleași măsuri pe care Finlanda le-a aplicat deja. Calea negocierilor, din păcate, nu funcționează deloc în cazul Rusiei. Doar măsurile radicale pot menține securitatea în țările europene. În același timp, migranții legali trebuie să fie protejați prin lege în întreaga lume, deoarece Rusia nu a putut să folosească în mod criminal pe toți oamenii din Orientul Mijlociu și din Sud în scopurile sale ilegale.

#Finlanda #Rusia #granițe

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button