Economie

Anca Dragu, în discuții cu reprezentanții mai multor bănci centrale

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a avut o întrevedere cu reprezentantele băncilor centrale din Bosnia și Herțegovina, guvernatoarea Jasmina Selimovic, și din Macedonia de Nord, guvernatoarea Anita Angelovska-Bezhoska și vice-guvernatoarea Emilija Nacevska.

În cadrul discuțiilor, Anca Dragu a subliniat că schimbul de experiență cu aceste țări este deosebit de valoros pentru BNM. Pe lângă subiectele tehnice, în contextul integrării în Uniunea Europeană, discuțiile au inclus și aspecte legate de leadership-ul feminin în lumea financiară; conform statisticilor recente, echipele cu un nivel ridicat de diversitate sunt mai performante, mai eficiente în activitate, transmite sursa.

Tema egalității de gen, mai ales la nivelul managementului din sectorul financiar-bancar, a fost abordată din perspectiva potențialului de explorat, iar atributele de diversitate și performanță – aplicabile la nivelul întregului ecosistem economic din țările prezente la întrevedere. Alături de celelalte participante la discuții, guvernatoarea BNM a reafirmat angajamentul de a menține atenția pentru acest subiect, în perspectiva cooperării.

Întâlnirea, ce avut loc în marja Reuniunii Constituenței Fondului Monetar Internațional (FMI) și Băncii Mondiale (BM) a subliniat angajamentul comun al țărilor prezente de a colabora și a împărtăși bune practici, în special în contextul integrării în Uniunea Europeană. 

Organizat în acest an la Chișinău, evenimentul a adus împreună guvernatori și miniștri de finanțe din 16 țări pentru a discuta provocările și oportunitățile economice și financiare actuale.

#Anca_Dragu #discuții

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button