Economie

Anchetă internă la ANTA. Comisia CEMT a reexaminat lista operatorilor de transport rutier

Comisia CEMT a reexaminat lista operatorilor de transport rutier cărora li s-au repartizat autorizații CEMT restricționate. Despre asta anunță ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Sursă.

Potrivit lui, pentru a putea obține autorizații, operatorul de transport rutier trebuie să îndeplinească unele condiții.

1) pe parcursul ultimilor 3 ani nu a fost suspendat sau radiat din Registrul operatorilor de transport rutier;

2) a efectuat cel puțin 3 curse într-un an calendaristic, pe parcursul ultimilor 3 ani, în una dintre țările restricționate pentru care se solicită permisiunea.

În procesul de reexaminare, Comisia CEMT a constatat că unii operatori de transport rutier nu îndeplinesc condițiile prevăzute mai sus. 

Urmează reevaluarea repartizării autorizaților CEMT restricționate, inclusiv suspendarea procesului de eliberare a acestora.

„Nu vom admite nici un fel de jocuri, interese și înțelegeri pe la spate. În acest sens, săptămâna viitoare colegii vor examina în detaliu listele pentru a ne asigura că totul este făcut corect.

Suplimentar, am solicitat să se facă o anchetă internă la ANTA pentru a se determina care au fost cauzele acestui derapaj. Repet mesajul, opriți-vă. Schimbarea oricum va fi făcută”, mai menționează Spînu pe o rețea de socializare.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button