EconomieSocietate

Andrei Spînu: Revenirea aeroportului în gestiunea statului va dura câteva luni. Cum explică acest fapt?

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a fost întrebat de moderatorul emisiunii – de ce, la o săptămână după anunțul privind revenirea Aeroportului Internațional Chișinău în gestiunea staului, autoritățile așa și nu au explicat când și cum anume vor prelua administrarea aerogării, informează jurnal.md.

„Agenția Proprietății Publice a convocat toate instituțiile responsabile de această preluare a controlului aeroportului – Serviciul de Informații și Securitate, IGPF-ul, ministerul. Deja este un draft de plan privind ce trebuie să se întâmple, au fost trimise scrisori și solicitări de delagare a persoanelor în comisia de primire-predare a tuturor bunurilor. Cred că săptămâna viitoare această comisie va fi creată și încet-încet se vor prelua toate bunurile. De la Avia Invest se preia totul și să dă la întreprinderea de stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, a declarat Andrei Spînu.

Ministrul a precizat precizat că revenirea aeroportului în gestiunea statului va dura câteva luni pentru că „tot procesul de tranziție trebuie făcut corect”.

Andrei Spînu a dat asigurări că după reveneriea aeroportului în administrarea statului, nu vor mai fi incluse în costul biletului de călătorie tot felul de taxe, precum cea de 25 de euro pentru pasager sau așa-numita „taxă de 9 euro pentru modernizare” imopsă de concesionarul arerogării.

În aceste condiții, potrivit lui Spânu, tariful low-cost per pasager ar trebui să fie până la 15 euro.

#Andrei_Spînu #aeroport #taxe #gestiunea_statului

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button