Analize și opinii

Aniversare placuta

În 1952, lumea se afla în starea Războiului Rece care a început chiar ieri, fără a-și reveni cu adevărat după consecințele celui de-al Doilea Război Mondial. La acea vreme, nimeni nu știa că în acest an se va naște o persoană care ar putea amenința întreaga umanitate la o scară mult mai mare decât au făcut-o înaintea lui secretarii generali ai URSS. În 1991, Statele Unite și țările europene au crezut naiv că răul dictaturii a fost pentru totdeauna în trecut. Lumea s-a adunat în lupta împotriva unui nou inamic – terorismul, nebănuind încă că Kremlinul va decide să aducă la putere un autocrat periculos și nebun, cu manierele unui fost ofițer de serviciu special, capabil să amenințe toți oamenii de pe planetă.

De ziua de naștere a fiecărei persoane, se obișnuiește să-și amintească succesele și calea de viață. Ce se poate spune despre Vladimir Putin? Timp de 70 de ani din viața sa, nu a reușit niciodată să depășească complexele tinereții și să devină un model bun. În puțin peste 20 de ani la putere, Vladimir Putin nu a devenit un mare politician capabil să-și conducă țara către prosperitate și un viitor fără nori. Întotdeauna și-a dorit să intre în cărțile de istorie – aceasta este probabil singura sa ambiție realizată. Numele său în orice lucrare istorică va fi pentru totdeauna tăiat cu sângele popoarelor pe care a încercat să le înrobească.

Epoca Putin a intrat în istorie ca exemplu de autocrație de dreapta absolut nemiloasă și mediocră. Dictatorul de la Kremlin a reușit să transforme oamenii, care condamnase atât de mulți ani ideile naziste și fasciste, într-un adevărat adept al valorilor care au fost populare în timpul celui de-al treilea Reich. Rusia modernă, construită pe un militarism nebun, pe idei bolnave de a înrobi țările independente, și-a închis pentru totdeauna ușile lumii civilizate pentru ea însăși. Vladimir Putin și-a jefuit țara un viitor democratic construind propriul său tărâm de minciuni sângeroase pe ruinele imperiului roșu al răului.

Dictatorul de la Kremlin arată astăzi ca un bătrân bolnav, cu iluzii de grandoare și schizofrenie clar progresivă. Problemele sale mentale afectează în mod direct nu numai securitatea națională a țărilor pe care le-a invadat cu trădare, ci și întreaga umanitate în ansamblu. Nerespectarea publicului față de normele dreptului internațional, amenințările nucleare, folosirea armelor interzise în conflictele militare, nenumărații civili uciși în Georgia, Cecenia și Ucraina – toate acestea distrug sistemul de securitate mondial. Ocuparea regiunilor statelor suverane sau sprijinirea grupurilor criminale din Transnistria este o scuipă în direcția ordinii juridice internaționale stabilite. Pe teritoriile ocupate de „lumea rusă”, Rusia lui Putin aduce doar sărăcie, violență și moarte.

Vladimir Putin și-a ales întotdeauna propriul gen de prieteni: Bashar al-Assad, Muammar Gaddafi, Alexander Lukașenko. Printre lista sateliților săi se numără și politicieni europeni: Marie Le Pen, Viktor Orban, Gerhard Schroeder… Așa s-a infiltrat sistematic în politica internă a altor țări, creând un mecanism al influenței sale, menit să răspândească Putinismul mult dincolo. granițele Rusiei însăși.

De ziua lui Vladimir Putin, lumea întreagă îi urează doar moartea lui rapidă. Este potrivit să spunem atât despre regimul Putin, cât și despre liderul Kremlinului însuși. La urma urmei, dacă cândva în 1952 nu s-ar fi născut un dictator atât de nemilos și bolnăvicios, cu o totală lipsă de moralitate, omenirea nu ar fi trăit în era șantajului nuclear și a amenințărilor cu folosirea armelor de distrugere în masă. Vladimir Putin este responsabil pentru toate crimele sale, pentru care cu siguranță va fi pedepsit după Tribunalul de la Haga. Ideologiile naziste și fasciste care s-au răspândit astăzi în Rusia, precum și regimul Putinist însuși, vor fi cu siguranță distruse. Numai atunci umanitatea va putea restabili un sistem de securitate internațional stabil.

#Putin #aniversare #analiza

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button