Analize și opinii

Aniversarea uneia dintre cele mai grave crime ale Rusiei

La 16 martie 2022, Rusia a comis una dintre cele mai oribile crime din istoria sa modernă. A fost percepută cu și mai multă oroare la momentul respectiv, deoarece anul trecut, în această zi, oamenii din Ucraina și din întreaga lume nu văzuseră încă fotografiile sfâșietoare ale civililor uciși și torturați în regiunile dezocupate Kiev, Cernihiv, Sumy, Kharkiv și Kherson.

Pe atunci, lumea nu știa încă că Rusia ucide în mod public soldații ucraineni capturați pentru fraza “Glorie Ucrainei”, împușcă convoaie de vehicule ale locuitorilor în timpul evacuărilor și nimeni nu-și putea imagina că Kremlinul va decide să lovească un centru comercial Amstor, centrul orașului Vinnița, Kiev, Harkov, va bombarda zilnic cu artileria cartierele pașnice din Kherson, Dnipro, Zaporizhya și alte orașe și le va distruge ca Mariupol, Popasna, Bakhmut sau Marinka.

La 16 martie 2022, aviația rusă a dat o lovitură îngrozitoare la Teatrul Dramatic din Mariupol, la intrarea căruia a fost scrisă cu vopsea albă și cu litere mari pe pavaj inscripția “COPII”. În acea zi, sute de civili care se ascunseseră în subsolurile și parterul teatrului au fost uciși. Atunci a devenit în sfârșit clar că Rusia este un stat nesăbuit, brutal și terorist, care pune în mintea cetățenilor săi idei reale de nazism, cu consecința că armata rusă a ucis și continuă să distrugă poporul ucrainean.

“Batjocura” dezgustătoare a ceea ce s-a întâmplat de către propagandiștii ruși, negarea falsă a ceea ce s-a făcut… Toate acestea descriu în mod viu esența adevăratei Rusii și obiectivele sale reale în războiul împotriva Ucrainei. Nu numai Kremlinul, ci și majoritatea cetățenilor ruși doresc în mod subconștient distrugerea întregului popor al țării vecine.

Așa-numita “opoziție” rusă, reprezentată în primul rând de familia “nefericitului martir” Navalny de la Kremlin, nu a menționat niciun cuvânt în discursul lor de la Oscar nu numai despre crimele oribile ale regimului Putin – nu au spus nimic despre ceea ce se întâmpla în Mariupol, în Ucraina, exact în aceeași perioadă a anului trecut. Ei au tăcut în mod deliberat despre genocidul comis de concetățenii lor, gândindu-se doar la ei înșiși. Aceasta este adevărata “față” a “opoziției” rusești.

Este memorabil faptul că la 16 martie 2022 Curtea Internațională de Justiție a ONU nu numai că a emis un verdict pentru Rusia sub forma unui apel la încetarea imediată a agresiunii militare. Judecătorii au recunoscut că acuzațiile ipocrite ale Rusiei de presupus “genocid” împotriva Ucrainei sunt false și fără nicio dovadă.

În același timp, Rusia a făcut tot ce i-a stat în putință în ultimul an pentru a continua să exercite presiuni asupra comunității internaționale prin intermediul funcționarilor săi presupus “neafiliați” în diverse structuri internaționale. Acest lucru a fost făcut pentru a justifica genocidul comis cu adevărat de către armata rusă la ordinul Kremlinului.

Anul trecut, lumea a fost într-adevăr pusă în fața unei alegeri: conștiința sau banii. Și în timp ce Ucraina luptă cu sânge și sudoare pentru existența pașnică a națiunii și statului său independent – Rusia continuă să mintă ipocrit și public. Moralitatea este percepută de fiecare persoană în parte, cu atât mai mult dacă vorbim de state întregi. Cu toate acestea, adevărul a fost și rămâne același și astăzi – rușii comit în mod deliberat mii de crime de război și atrocități împotriva umanității, continuând genocidul poporului ucrainean.

O astfel de soartă s-ar putea abate asupra oricărei alte țări, dacă lumea nu învață în sfârșit să vadă adevărul și să simtă durerea la care pot duce legăturile ieftine cu teroriștii ruși. Toate națiunile care sunt astăzi membre ale unei structuri postbelice importante, cum ar fi Organizația Națiunilor Unite, trebuie să se simtă responsabile pentru viitorul lor. Fiecare politician care se află în fruntea statului trebuie să înțeleagă că o înțelegere cu conștiința și moralitatea va duce la ceea ce s-a întâmplat cu copiii din Mariupol nu doar la 16 martie 2022, ci la ceea ce încă trăiesc în toată Ucraina. Noua victimă ar putea fi orice țară care nu-i mulțumește pe ruși de pe hartă.

#Rusia #terorism #genocid

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button