Economie

ANRE a majorat prețul la curentul electric furnizat de Energocom

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat solicitarea furnizorului central de energie electrică S.A. Energocom de a majora prețului la curentul electric cu 1,09 lei pentru un kilowatt pe oră. Ca urmare noul tarif este de 4,33 de lei pentru un kilowatt pe oră, fără TVA, transmite sursa.

Potrivit ANRE, factorii care au cauzat majorarea prețului reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central sunt:

  • aplicarea prețului reglementat pentru energia electrică estimată a fi procurată de la S.A. „Termoelectrica” în cuantum de 4,54 lei/kWh, conform Hotărârii Consiliului de Administrație al ANRE nr. 748 din 28.09.2022, care este cu 1,19 lei/kWh mai mare decât prețul în vigoare;
  • aplicarea prețului reglementat pentru energia electrică estimată a fi procurată de la S.A. „CET Nord” în cuantum de 4,57 lei/kWh, conform Hotărârii Consiliului de Administrație al ANRE nr. 747 din 28.09.2022, care este cu 1,46 lei/kWh mai mare decât prețul în vigoare.

Astfel, aprobarea prețului reglementat de furnizare în cuantum de 4,33 lei/kWh are drept scop asigurarea viabilității economice a furnizorului central de energie electrică și consolidarea capacităților financiare ale acestuia, pentru a-și onora obligațiunile de a procura energia electrică produsă de sursele locale.

Prezenta Hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Aceasta poate fi contestată la autoritatea emitentă, în termen de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

#Moldova #ANRE #majorarea_prețului #curentul_electric #Energocom

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button