Politică

Aprobat de Guvern: Oficial, MAEIE a devenit MAE, iar activitatea Biroului Integrare Europeană este reglementată

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost reorganizat de Guvern și a devenit Ministerul Afacerilor Externe. Miercuri, cabinetul de miniștri a votat proiectul corespunzător, transmite sursa.

Se întâmplă după ce Parlamentul a decis să schimbe lista ministerelor, al solicitarea premierului. „A fost stabilit un termen de două luni în care Guvernul va adopta actele necesare pentru reorganizarea respectivului minister. Prin urmare, luând în considerare restructurarea Ministerului Afacerilor Externe și preluarea unor funcții pe domeniul de integrare europeană de către Cancelaria de Stat (Biroul pentru integrare europeană)”, se arată în documentul votat de miniștri.

Totodată, s-a aprobat și regulamentul de funcționare a echipei care va negocia aderarea Moldovei la UE. Documentul a stabilit atribuțiile Biroului de Integrare Europeană, componența echipei de negociatori și modul de cooperare între instituții în procesul de prevederilor naționale la cele europene.

„La elaborarea proiectului, s-a ținut cont de bunele practici ale statelor membre UE și ale unor state candidate la aderare în procesul de coordonare a negocierilor de aderare sub aspect instituțional și funcțional. Astfel, au fost studiate în acest sens modelele Serbiei, Macedoniei de Nord, Lituaniei, Croației””, se arată în nota informativă a proiectului aprobat.

#MAEIE #MAE #Guvern

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button