PoliticăRăzboi în Ucraina/Война в Украине

Decizii CSS după bombardamentele rusești asupra sistemului energetic ucrainean; Maia Sandu cere creșterea gradului de alertă

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat azi ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) al țării. În cadrul acesteia, au fost analizate riscurile de securitate energetică în urma distrugerii infrastructurii energetice din Ucraina, din cauza bombardamentelor masive lansate în ultimele săptămâni de Federația Rusă, transmite sursa.

Membrii CSS au audiat informația prezentată de instituțiile responsabile din domeniu, inclusiv privind situația creată după deconectările masive de ieri, 23 noiembrie. De asemenea, ei au analizat planurile de contingență puse în aplicare de către autorități pentru a asigura continuitatea aprovizionării cu energie electrică și gaze naturale a cetățenilor, a economiei și a instituțiilor publice din toată țara.

Președinta Maia Sandu a solicitat tuturor instituțiilor creșterea gradului de alertă cu privire la identificarea și remedierea promptă a incidentelor din sectorul energetic, în așa fel încât cetățenii și mediul de afaceri să se simtă în siguranță.

Consiliul a recomandat Guvernului (1) să actualizeze planul de reducere a vulnerabilităților tehnice referitor la aprovizionarea cu energie electrică și termică; (2) să mobilizeze toate capacitățile de generare a electricității și energiei termice; (3) să adapteze procesele de organizare a dezvoltării și implementării politicilor în domeniul energetic; (4) să asigure, în timp real, comunicarea cu operatorii de infrastructură critică din domeniul public și cel privat.

#CSS #decizii #bombardamentele_rusești #creșterea_gradului_de_alertă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button