Război în Ucraina

Armata rusă a lansat un nou atac nocturn cu drone asupra Kievului: O persoană a fost rănită

În noaptea de 10 septembrie, armata rusă a atacat Kievul cu drone fără pilot. Conform informațiilor preliminare, acestea au fost dispozitive de tip Shahed. Comandamentul General al Forțelor Armate Ucrainene informează că dronele au fost direcționate către capitală din mai multe grupuri și din direcții diferite. În total, forțele de apărare antiaeriană au reușit să doboare peste 20 de drone inamice, transmite sursa.

Fragmentele dronelor oborâte au căzut în mai multe zone ale capitalei. La momentul actual, se știe că în zona Șevcenkivski au cauzat daune unei locuințe dintr-un bloc de apartamente. 

De asemenea, au fost înregistrate daune la vehicule, linii de troleibuz și infrastructura rutieră din Kiev. Cea mai mare parte a fragmentelor au căzut pe terenuri deschise și neconstruite.

„La acest moment, avem cunoștință de un singur rănit (fără a fi în pericol de viață). Informațiile din rapoartele operaționale sunt în curs de clarificare. Să le mulțumim băieților din forțele de apărare antiaeriană pentru munca excelentă. Sau, mai bine, să-i găsim și să-i susținem cu donații. Sprijiniți soldații în fiecare zi”, a declarat șeful KGVA, Serghei Popko.

Ulterior, la Statul Major General s-a anunțat că Ucraina a fost atacată cu 32 de drone de tip „Shahed-136/131” în timpul nopții. Forțele de apărare antiaeriană au reușit să doboare 25 dintre ele. Majoritatea dronelor zbura spre regiunea Kievului.

#drone #Kiev #armata_rusă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button