Război în Ucraina/Война в Украине

Reacția NATO referitor la scurgerile de gaz din conductele Nord Stream: Acte de sabotaj

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a atribuit miercuri actelor de sabotaj scurgerile de gaz din conductele Nord Stream şi a menţionat că a discutat cu ministrul apărării danez despre protejarea infrastructurii esenţiale în ţările membre ale Alianţei.

NATO: Scurgerile de gaz din conductele Nord Stream sunt acte de sabotajFoto: nato.int
„Am discutat despre sabotaj asupra conductelor Nord Stream cu ministrul apărării Morten Bodskov”, a scris Stoltenberg pe Twitter, transmite sursa cu referire la Agerpres.

La rândul său, ministrul danez al apărării a spus miercuri că există motive de îngrijorare privind situaţia securităţii în regiunea Mării Baltice.

„Rusia are o prezenţă militară semnificativă în regiunea baltică şi ne aşteptăm ca ea să-şi continue zăngănitul armelor”, a declarat Bodskov.

Trei scurgeri de gaz din conductele Nord Stream 1 şi 2 ce leagă Rusia de Germania prin Marea Baltică au fost semnalate în zonele economice exclusive ale Danemarcei şi Suediei, în apropierea insulei daneze Bornholm.

Seismologii din Danemarca şi Suedia înregistraseră luni explozii puternice în zona respectivă.

Livrările de gaz prin conducta Nord Stream 1 au fost oprite de Rusia luna aceasta, iar noul gazoduct Nord Stream 2 nu a fost dat în exploatare în urma sancţiunilor europene impuse Rusiei după începerea agresiunii militare contra Ucrainei.

Deşi scoase din funcţiune, cele două conducte au rămas pline cu gaz.

#NordStream #gaze #sabotaj #NATO

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button