Război în Ucraina

Armata rusă a lovit o clădire de locuințe din Harkov. Peste 40 de persoane au fost rănite

În după-amiaza zilei de 15 septembrie, armata rusă a efectuat un atac aerian asupra unei clădiri rezidențiale cu mai multe etaje din cartierul Nemyshlyan din Harkov, a declarat șeful administrației regionale, Oleg Synegubov.

Potrivit primarului orașului Igor Terekhov, armata Federației Ruse a folosit bombe aeriene ghidate. Impactul a lovit etajul zece al imobilului de locuit, după care în imobil a izbucnit un incendiu, acoperind patru etaje – de la 9 la 12.

Potrivit ultimelor date, 41 de civili au fost răniți, inclusiv patru copii. 12 persoane au fost internate în spital, altele sunt ajutate la fața locului, relatează Oleg Synegubov, şeful OVA.

O femeie și un băiat de 12 ani sunt în stare gravă, a spus Synegubov.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a publicat pe rețelele de socializare o fotografie a consecințelor atacului aerian rusesc. „Lumea trebuie să contribuie la protejarea împotriva aviației militare ruse, împotriva a zeci de bombe aeriene dirijate care iau viața ucrainenilor în fiecare zi. Această teroare poate fi oprită. Dar pentru a opri teroarea, este necesar să se oprească teama de decizii puternice care sunt necesare în mod obiectiv. Doar hotărârea poate pune capăt acestui război pe drept. Determinarea este cea care protejează cel mai eficient împotriva terorii”, a scris el.

#Harkov #clădire #atac #victime

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button