Politică

Astăzi deputații se întrunesc în ședință plenară. Care sunt proiectele de legi pe ordinea de zi

Deputații se vor întruni în ședință plenară, joi, 16 decembrie, la ora 11:00. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței de 15 decembrie a Biroului permanent al Parlamentului. Sursă.

Membrii Biroului permanent au aprobat ordinea de zi a ședinței. Astfel, deputații vor examina, în lectură finală, proiectele pentru modificarea Legii cu privire la organizațiile necomerciale, Legii asistenței sociale și Legii cu privire la ajutorul social, Legii privind administrarea și deetatizarea proprietății publice și Legii cu privire la întreprinderea de stat și întreprinderea municipală, Legii cu privire la activitatea hidrometeorologică, precum și proiectul de modificare a Legii cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural.

În prima lectură vor fi supuse dezbaterii proiectele de modificare a Legii privind sistemul public de asigurări sociale, cu privire la modificarea Legii privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte și pentru modificarea Regulamentului Parlamentului.

De asemenea, în prima lectură urmează a fi aprobate proiectele de modificare a Legii privind regimul străinilor în Republica Moldova, Codului funciar, precum și proiectul pentru completarea Legii privind atragerea investițiilor străine în domeniul producției de film și alte opere audiovizuale.

Biroul permanent a mai decis includerea în ordinea de zi a ședinței de mâine a proiectului de hotărâre privind constituirea Comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button