Război în Ucraina

Atacuri asupra Crimeei: armata rusă își demonstrează neputința

Începând cu 31 iulie 2022, peninsula ucraineană Crimeea ocupată de ruși a început să fie supusă atacurilor și exploziilor la facilitățile militare ale armatei ruse. Este demn de remarcat faptul că partea rusă nu dă vina direct pe Ucraina pentru acest lucru, Kremlinul găsește niciun motiv, dar nu recunoașterea atacurilor ucrainene. Un fapt interesant este că, în aproape toate cazurile, conducerea militară a Federației Ruse se referă la “neglijența” soldaților și a personalului din facilitățile în care a avut loc urgența, dar în această lună nimeni nu a fost pedepsit atât de mult, ceea ce confirmă încă o dată faptul că Ucraina a lansat o contraofensivă, iar războiul sa mutat pe teritoriul Crimeei.

Pe 20 august, în jurul orei 08:17 dimineața, o explozie a avut loc în zona sediului Flotei Mării Negre a Federației Ruse din Sevastopol, în Crimeea ocupată temporar. Șeful rus al Sevastopolului Mihail Razvozhaev, în canalul său de telegramă, a raportat despre vehiculul aerian fără pilot doborât. Potrivit altor surse, drona kamikaze nu a fost doborâtă, ci s-a prăbușit pe acoperișul sediului Flotei Mării Negre, motiv pentru care vârful clădirii a luat foc. Ca întotdeauna, nu există comentarii oficiale ale Ministerului rus al Apărării cu privire la aceste incidente.

În aceeași dimineață, dar puțin mai târziu, noi explozii au avut loc la aerodromul din Bakhchisarai și în apropiere de Yevpatoria. Dimineața, în apropierea satului Zaozernoye de lângă Evpatoria, în Crimeea anexată, s-au auzit sunetele mai multor explozii, au relatat presa rusă și crimeeană, citând localnicii. Autoritățile ruse din Crimeea anexată după aceste rapoarte au anunțat “activitatea sistemului rus de apărare aeriană”.

Autoritățile ruse încearcă cu atenție să ascundă faptul că armata ucraineană poate ajunge acum cu ușurință la facilitățile militare ale Rusiei din Crimeea ocupată cu rachetele și dronele sale de atac, deoarece reputația lui Vladimir Putin și a anturajului său se află într-o poziție foarte fragilă. Putin vrea să pună capăt urgent acestui război sau cel puțin să înghețe conflictul, dar Ucraina a simțit forța și își menține poziția. Kievul va negocia cu Moscova numai după ce va prelua controlul asupra frontierelor țării sale recunoscute internațional.

#armată #Rusia #răboi

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button