InternaţionalPoliticăRăzboi în Ucraina

„Au inventat prostii istorice”: Putin a numit Odesa orașul rusesc

Odesa este un „oraș rusesc”, a spus președintele rus Vladimir Putin în timpul unei linii directe. Potrivit lui, „toată lumea știe despre asta, dar au inventat prostii istorice, iar după prăbușirea URSS ne-am împăcat”, transmite sursa.

Șeful statului a subliniat că Rusia încearcă de zeci de ani să construiască relații normale cu Ucraina, dar după 2014 a devenit clar că nu va avea voie să facă acest lucru. Putin a comparat situația actuală dintre cele două țări cu un război civil, numind rușii și ucrainenii popoare fraterne.

„Sud-estul Ucrainei a fost întotdeauna pro-rus, <…> a fost întotdeauna important pentru noi. Ei au votat întotdeauna pentru cei care au urmat sloganuri pro-ruse. Dar după 2014, ne-am dat seama că nu ni se va permite să construim relații normale cu Ucraina”, a conchis președintele rus.

Actuala linie directă a lui Vladimir Putin este prima de la începutul operațiunii militare din Ucraina. Anterior, președintele a răspuns întrebărilor despre când va fi posibilă realizarea păcii cu Ucraina și dacă va fi realizată o nouă etapă de mobilizare parțială.

#Putin #război #Odesa #orașul_rusesc

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button