Societate

Au rămas fără porumb și fără bani. Un grup de agricultori din Șoldănești au fost trași pe sfoară de o companie

Un grup de fermieri de la Cobîlea, raionul Șoldănești, au rămas și fără porumb și fără bani, după ce au vândut roada unei companii de la Nord, care „a dispărut la scurt timp”. „Avem factura, avem tot, dar banii nu sunt, compania a dispărut fără urme”, susțin agricultorii.

„Am vândut niște grăunțe, avem factura, avem tot, banii nu sunt, compania a dispărut fără urme. Vrem să facem un apel către MAI, Procuratură, să se implice că așa scheme lucrează de foarte mulți ani. Nimic nu se schimbă, doar conducătorii firmelor, pentru că se înregistrează noi, dar care stau în spate se știu ei acolo. Eu am vândut 50 de toane de porumb, iar toți împreună am vândut 240 de toane”, spun agricultorii.

Aceștia au relatat că au vândut porumbul în luna noiembrie.

Un alt agricultor relatează că a fost făcut contract, ca timp de cinci zile să fie achitată comanda, iar în caz contrar să i se aplice penalități. „După am încercat să dau de ei și nu a mai răspuns nimeni”, precizează acesta.

Agricultorii spun că proprietarul companiei le-ar fi răspuns și au stabilit o zi în care să se vadă, însă atunci „ba avea treabă, ba a plecat de urgență la Vulcănești”. „Poliția spune că l-a prins și a fost trimis dosarul la Chișinău, dar nu știm…”, spun aceștia și vin cu un apel către autorități, să-i ajute.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button