Societate

Au rămas zile numărate până la lansarea platformei compensatii.gov.md! Marcel Spatari spune când va putea fi accesată

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatrai, a anunțat când va fi lansată platforma compensații.gov.md, unde se vor putea înregistra familiile din țară ca să poată primi compensații în facturile pentru căldură. Declarațiile au fost făcute seara trecută în cadrul unei emisiuni de la TV8. Spatari a mai precizat că gospodăriile vor avea o lună și jumătate pentru a se înregistra pentru astfel ca și anul trecut compensațiile vor fi oferite pentru perioada rece a anului care cuprinde lunile noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie și martie, transmite sursa.

„Sistemul informațional este în pregătire și este în faza finală și nu poate fi lansat până nu este cadrul legal pentru acest sistem informațional. Deci cadrul legal va fi aprobat mâine, sper joi să fie publicat în monitorul oficial ca noi să îl putem lansa după ultimele testări pe care le vom face în weekend, la începutul săptămânii viitoare să putem lansa înregistrarea familiilor pe platforma online compensații.gov.md. Acum dacă intrați pe această platformă veți vedea că este în pregătire”, a declarat Spatrai.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale a anunțat că anul trecut pe compensații au fost alocate în jur de 1,9 miliarde de lei, iar în acest sezon pentru doar pentru luna noiembrie au fost alocate 870 de milioane de lei pentru finanțarea compensațiilor, dar cât va fi exact compensația pentru categoria de vulnerabilitate Guvernul va decide în luna Noiembrie.

#lansarea_platformei #Moldova #compensatii

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button